Invoering
Siroop is een dikke, stroperige vloeistof, die een grote hoeveelheid opgeloste suikers bevat, maar weinig neiging vertoont om kristallen af te zetten. In de geneeskunde, hoestmiddel, ook wel hoestsiroop genoemd. Bij het koken is een siroop of siroop een kruiderij die een dikke, stroperige vloeistof is die voornamelijk bestaat uit een oplossing van suiker in water, die een grote hoeveelheid opgeloste suikers bevat.
Oplossingen voor het bottelen van voedingssiroop of farmaceutische siroop
Siropen, gekenmerkt als suikerachtig, moeten vaak worden gebotteld met behulp van een heet afvulproces en moeten met bijzondere aandacht worden bereid en verpakt. Machines moeten resistent zijn en gemaakt van hoogwaardige materialen. Onze bottelmachines zijn de juiste apparatuur om glazen potten of plastic flessen met voedings- of farmaceutische siroop te vullen, af te sluiten en te labelen.
Mucokinetiek, of mucolytica, zijn een klasse geneesmiddelen die helpen bij het verwijderen van slijm uit de luchtwegen, longen, bronchiën en luchtpijp. Slijmoplossers zijn stoffen waarvan wordt beweerd dat ze hoesten vergemakkelijken en tegelijkertijd de aanmaak van slijm en slijm bevorderen. Antitussiva, of hoestonderdrukkers, zijn stoffen die het hoesten zelf onderdrukken. enz[From Wiki]
Bij het koken is een siroop of siroop een kruiderij die een dikke, stroperige vloeistof is die voornamelijk bestaat uit een oplossing van suiker in water, die een grote hoeveelheid opgeloste suikers bevat maar weinig neiging vertoont om kristallen af te zetten. De consistentie is vergelijkbaar met die van melasse. De viscositeit komt voort uit de meerdere waterstofbruggen tussen de opgeloste suiker, die veel hydroxylgroepen (OH) heeft.
Siropen kunnen worden gemaakt door suiker in water op te lossen of door van nature zoete sappen zoals suikerrietsap, sorghumsap, ahornsap of agavenectar te verminderen. Maïssiroop wordt gemaakt van maïszetmeel met behulp van een enzymatisch proces dat het omzet in suikers.[From Wiki]
Siropen en andere producten die geschikt zijn voor vriesopslag werken het best in PET-siroopflessen, omdat plastic flessen uitzetten en splintervrij zijn. Voor siropen die langer in de koelkast moeten blijven, zijn glazen siroopflessen de beste optie om smaak en kwaliteit te behouden. In glazen flessen verpakte siropen kunnen tot een jaar in de koelkast worden bewaard en blijven vers als ze goed worden afgesloten. Zowel glazen als plastic siroopcontainers zijn duurzaam en luchtdicht met de juiste sluitingen.
Voor Hoestsiroop is de capaciteit van de fles klein en kan er een binnendop van de fles zijn. VKPAK raadt aan om een monoblok vul- en sluitmachine te gebruiken met zuigerpomp kwantitatieve vulling voor het vulgedeelte, klauwplaattype dop voor plastic dop en ROPP dop machine voor metalen aluminium dop.
Flessenspoelmachines
Veel dikkere producten, zoals siroop, vallen onder de levensmiddelen- en drankenindustrie of zelfs de farmaceutische industrie. Wanneer dergelijke producten worden geconsumeerd, zullen verpakkingssystemen vaak spoelmachines nodig hebben. Voor de meeste flessen, waaronder veel flessen en verpakkingen voor dikkere producten, bieden inverse luchtspoelmachines of inverse natte spoelmachines een inline oplossing voor het reinigen van verpakkingen van zowel glas als kunststof voordat het product bij de vulmachine wordt ingevoerd. Met siroop als voorbeeld zijn sommige bedrijven echter overgestapt op zwaardere, dikkere glazen flessen met unieke vormen en afmetingen.
In deze gevallen kan het een uitdaging zijn om de flessen of containers goed om te keren. Verschuiven of wegglijden kan leiden tot inconsistente spoelingen of zelfs gebroken flessen doordat ze op de stroomtransportband vallen of verschuiven. Voor dergelijke flessen zal de omkerende spoelmachine worden vervangen door een flessenzuiger, die ervoor zorgt dat de flessen op het transportsysteem blijven staan terwijl ze worden gespoeld, en vervolgens worden vrijgezogen van stof, vuil en verontreinigingen. Fleszuigers worden ook gebruikt voor verpakkingslijnen voor producten met een lagere viscositeit, maar de dikkere, zwaardere en uniek gevormde containers bevatten vaak producten met een hogere viscositeit.
Vulmachines
Dikkere producten worden gewoonlijk gevuld met behulp van een zuigervuller of een pompvulmachine. Deze beide vloeistofvullers zijn gemaakt om producten te verwerken die niet vrij zullen stromen, geholpen door een speciaal voor het product gekozen pomp of door de werking van de zuiger die het dikkere product uit de cilinder dwingt.
Zowel pompvullers als zuigervullers kunnen worden vervaardigd met twee of meer koppen, met dien verstande dat elke afzonderlijke vulkop op een pompvulmachine een eigen pomp nodig heeft. De hulp van de pomp en/of zuiger zorgt voor consistentere en betrouwbaardere vullingen voor siropen, pasta's en andere dikke producten. Deze machines kunnen ook worden gebouwd als sanitaire apparatuur om ervoor te zorgen dat het product niet besmet raakt wanneer het door de machine gaat.
Hot Fill Toepassingen
Een andere manier om dikkere producten te vullen met behulp van een zuigervuller, pompvuller of zelfs de zwaartekracht- of overloopvullers die gewoonlijk voorbehouden zijn aan dunne, vrijstromende producten, is het product te verwarmen alvorens het door de vulmachine te sturen. Veel dikke producten, waaronder siropen, veranderen van viscositeit als ze van temperatuur veranderen. Door een product te verwarmen voordat het door de flessenvuller gaat, kan een betrouwbaardere en consistentere vulling worden bereikt. Uiteraard moeten verpakkers van dikke producten rekening houden met het effect op smaak, houdbaarheid, houdbaarheid en andere relevante factoren bij het verwarmen en koelen van specifieke producten.
Als een product wordt verwarmd, kan de verpakkingslijn een afkoelingsperiode nodig hebben tussen het vullen en het afdekken van elk item. Tussen de twee verpakkingsmachines kan een serpentinetransportband of een andere koeltransportband worden gebruikt, die soms ook een ventilatorkoelsysteem bevat. Deze transportbanden voegen gewoon wat tijd toe tussen het vullen van elke fles en het aanbrengen van het deksel via een sluitmachine.